Granola
Granola maakt je met elke hap trotser. Geniet van een overheerlijk mengsel van haver, noten en zaden en investeer direct in het Texelse landschap. Samen met de Echte Bakker Timmer en Dapper. bouw je aan een mooi en biodivers Texels landschap. Dapper. werkt aan duurzame lokale landbouw. Een unieke samenwerking waarbij we niet zonder jou kunnen.

Eet je Granola van Dapper.? Dan investeer je in jezelf en in de biodiversiteit van Texel!

Kiezen voor haver
Timmer’s Granola is lekker en gezond. Naast de rijke hoeveelheid aan koolhydraten, vezels, vitamines en mineralen bevat haver bétaglucanen. Dit zijn oplosbare vezels die een cholesterolverlagende effect hebben. 

Ook voor het landschap is haver een belangrijk. Het is een gewas met een hoge natuurlijke weerstand en heeft weinig bestrijdingsmiddelen of bemesting nodig. Een prachtig gouden gewas met een lage stikstofbehoefte dat past in verschillende teeltwisselingen. Daarnaast kan haver een actieve rol spelen bij het verbeteren van de bodemgezondheid doordat het diverse grondgebonden ziekteverwekkers terugdringt.

Jonge haver in de groei bij Boerlap nabij Den Hoorn

Bijna Texels
De granola is nóg niet gemaakt van Texelse haver. Het bewerken van de haver tot een bewerkbaar product is nog een uitdaging op Texel. Dapper-stagiair Berdet van Kraats richt haar onderzoek in de zomer van 2021 op de productielijn van Texelse haver. Koop je dus nu Timmer’s granola, dan investeer je direct in het onderzoek om Texelse haver te kunnen bewerken op Texel. Met de resultaten uit het onderzoek van Berdet kan Dapper. zo snel mogelijk de haver, die dit jaar al op Texel groeit, ook lokaal verwerken.Het enige wat jij hoeft te doen is te genieten van Timmer’s Granola!