Ingrediënten
- 400 g groene erwten (Boerlap)
- handvol verse munt
- fijngehakte rasp en sap van 1 onbespoten citroen
- 1 teentje knoflook
- 2 el extra vergine olijfolie (+ extra om mee te besprenkelen)
- 1 el tahin
- zeezout (Schapenbedrijf Hoge Kamp)
- versgemalen zwarte peper
- wortels (Boerlap, ‘t landje of de Spar)
Bereidingswijze gepureerde erwtendip met munt en citroen
- Week de erwten 24 uur in een pan met water.
- Kook de groene erwten in de pan met water tot ze gaar zijn. Schep ze met een schuimspaan in een vergiet en houd onder de koude kraan om het kookproces te stoppen. Laat afkoelen en giet af.
- Pulseer de doperwten met een handvol verse munt, fijngehakte rasp en sap van 1 onbespoten citroen, 1 teentje knoflook, 2 el extra vergine olijfolie en 1 el tahin in een keukenmachine tot een dikke pasta.
- Bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper en besprenkel met extra olie.
- Maak de wortels schoon en snijd ze in beetklare sticks. Serveer met de erwtendip.
Tip
De dip kan, in een luchtdicht afgesloten bakje, maximaal 1 dag in de koelkast worden bewaard.