Lamsboutschijven met Texelse mosterd-tijm marinade

Ingrediënten

  • 1 theelepel Texelse grove mosterd (Schapenbedrijf Hoge Kamp of De Waddel)
  • 1 eetlepel olie
  • ½ citroen
  • 2 theelepels gedroogd tijm of 3 takjes verse tijm
  • 2 lamsboutplakken (Schapenbedrijf Hoge Kamp of De Waddel)
  • 400 gram sperziebonen
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 5 takjes peterselie

Bereiden:

  • Maak een marinade van de mosterd, de olie, 1 eetlepel citroensap en 1 theelepel tijm.
  • Bestrijk de lamsboutplakken met de marinade en leg ze naast elkaar in een schaal. Laat het vlees 15 minuten afgedekt in de koelkast marineren.
  • Warm de grill of een grillpan voor.
  • Rooster het vlees in 15-20 minuten gaar en bruin.

Tip
Lekker met aardappels van Boerlap!

Credits
https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/lamsboutplakkenmettijmmosterdmarinade.aspx