Ingrediënten
- 250 g lamsgehakt (Schapenbedrijf Hoge Kamp of De Waddel)
- 2 Burgerbroodjes
- 50 g paneermeel
- 1 fles BBQ saus
- Griekse yoghurt
- 4 plakken komkommer in de lengte geschaafd
- 1 flinke hand waterkers of veldsla
- peper / zout
- olijfolie voor de friet en de burger
- 1 grote zoete aardappel (‘t Landje)
- verse tijm
- pakpapier
- bakplaat
- paprikapoeder
Bereiden:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Was de zoete aardappel, laat de schil eraan en snij de aardappel in dunne repen/frieten , leg ze verspreid op de met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel de frieten met olijfolie, even goed om husselen met je handen, en bestrooi met zout, paprikapoeder en de tijm.
- Bak de frieten in de oven voor 25 minuten, regelmatig keren.
- Meng het gehakt met de paneermeel, 25 ml. BBQ saus, peper en zout naar smaak. Kneed goed door elkaar met je handen, en vorm hier 2 mooie burgers van.
- Bak de burgers bruin en gaar in een warme koekenpan met olijfolie, leg ze tussen het burgerbroodje, beleg met 2 a 3 plakken komkommer, een lepel yoghurt, BBQ saus en waterkers. Serveer samen met de frieten.