Lamsschenkels met Texels bokbier

Ingrediënten

  • 4 lamsschenkels (Schapenbedrijf Hoge Kamp of De Waddel)
  • 1 el tradiotionele olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g winterpeen
  • 1 venkelknol
  • 1 el appelstroop 1 gedroogde lauriefblaadjes
  • 330 ml Texels bokbier
  • ½ kippenbouilliontablet

Bereiden:
Bestrooi de lamsschenkels met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en braad de lamsschenkels rondom bruin. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes. Doe de ui, knoflook, peen en venkel met de stroop en het laurierblaadje in de slowcooker. Schenk het bockbier erbij, verkruimel de bouillontablet erboven en roer door. Voeg de schenkels toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees van het bot valt.

Kookstaptip
Je kunt dit gerecht ook bereiden in een braadpan. Houd dan de deksel op de pan en laat op laag vuur stoven. De bereidingstijd kan afwijken, dus controleer na 1½ uur regelmatig de gaarheid van het vlees en het vocht in de pan.

Variatietip
Je kunt het bokbier vervangen door bruin bier.

Combinatietip
Lekker met aardappelpuree en gestoofde groene kool; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

Credits
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1187965/lamsschenkels-met-bokbier