Texelse erwtensoep van sterrenchef Jef Schuur

Ingrediënten

  • 2,5 liter water
  • 600 gram groene erwten (Boerlap)
  • 1,5 stuk lamsribbetjes (Schapenbedrijf Hoge Kamp of De Waddel)
  • 1 stuk lamsrookworst (Schapenbedrijf Hoge Kamp of De Waddel)
  • 100 gram knolselderij
  • 100 gram wortel
  • 100 gram prei
  • 20 gram zout
  • Peper naar smaak

Bereiden:

  • Laat de erwten 24 uur in het water weken met het zout.
  • Doe de lamsribbetjes bij de geweekte erwten met het weekwater en zet op het vuur. Laat dit minimaal 2 uur koken onder regelmatig roeren.
  • Snijd ondertussen de knolselderij en de wortel brunoise (4 bij 4 millimeter).
  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Haal de lamsribbetjes uit de pan en verwijder de botjes en snijd het vlees fijn.
  • Doe het vlees van de lamsribbetjes, de wortel en de knolselderij bij de erwten.
  • Kook de groenten beetgaar.
  • Voeg de preiringen en de plakjes rookworst in de pan en laat nog 10 minuutjes zachtjes koken.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.

Tip
Heerlijk met een TX Robuust brood van Bakker Timmer en Grove mosterd van Mosterdmakerij Texel.