Ingrediënten
- 2,5 liter water
- 600 gram groene erwten (Boerlap)
- 1,5 stuk lamsribbetjes (Schapenbedrijf Hoge Kamp of De Waddel)
- 1 stuk lamsrookworst (Schapenbedrijf Hoge Kamp of De Waddel)
- 100 gram knolselderij
- 100 gram wortel
- 100 gram prei
- 20 gram zout
- Peper naar smaak
Bereiden:
- Laat de erwten 24 uur in het water weken met het zout.
- Doe de lamsribbetjes bij de geweekte erwten met het weekwater en zet op het vuur. Laat dit minimaal 2 uur koken onder regelmatig roeren.
- Snijd ondertussen de knolselderij en de wortel brunoise (4 bij 4 millimeter).
- Snijd de prei in dunne ringen.
- Haal de lamsribbetjes uit de pan en verwijder de botjes en snijd het vlees fijn.
- Doe het vlees van de lamsribbetjes, de wortel en de knolselderij bij de erwten.
- Kook de groenten beetgaar.
- Voeg de preiringen en de plakjes rookworst in de pan en laat nog 10 minuutjes zachtjes koken.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
Tip
Heerlijk met een TX Robuust brood van Bakker Timmer en Grove mosterd van Mosterdmakerij Texel.